Huis Doorn

Huis Doorn is oorspronkelijk een uit de veertiende eeuw daterende waterburcht. Aan het einde van de achttiende eeuw wordt deze verbouwd tot een elegante buitenplaats.

 

Het park van 35 hectare wordt aangelegd in de Engelse landschapstijl.

Kasteel Amerongen

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug ligt Kasteel Amerongen, omgeven door grachten en hoog geboomte. Kasteel Amerongen is in 1286 gesticht. In de vijftiende eeuw is het kasteel meerdere malen verwoest en weer herbouwd.

Ouwehands Dierenpark

Op 18 juni 1932 opende Ouwehands Dierenpark voor het eerst haar poorten voor het publiek. Ouwehands Dierenpark is dus al 75 jaar beestachtig spannend!

Kaas-, Museum- & Partyboerderij 'De Weistaar'

Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld over het maken van kaas en boter. Verder vindt u boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

Henschotermeer (Woudenberg)

Het Henschotermeer is een recreatieplas van circa 70 hectare, waarvan 13 hectare water. Het meer ligt in het Utrechtse Woudenberg, in het landgoed Henschoten.

Bosbad Leersum

Bosbad Leersum is een openluchtzwembad aan de Scherpenzeelseweg 45 in het dorp Leersum in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het verwarmde bad op de flank van de Leersumse Berg wordt gevuld met bronwater van de Utrechtse Heuvelrug.

Het Leersumse veld

Het Leersumse Veld is een natuurgebied in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Utrecht.

Voorts o.a.

  • Bowlingbanen (Amerongen)
  • Diverse restaurants in de omgeving
  • Jaarlijks bloemencorso in augustus
  • Kastelentocht in augustus (Doorn)